Rijmende en lijmende knipselpoezie in CC Het Gasthuis

Lettergekletter. Het is de enthousiast klinkende titel van een opmerkelijke expo die zondag opent in CC Het Gasthuis in Aarschot. Ann-Eline Van Rompuy uit Baal begon tijdens de covidperiode tekstjes en gedichten te maken van knipsels uit kranten en tijdschriften. Rijmende en lijmende knipselpoëzie, noemt ze het zelf.

Op haar website http://www.lettergekletter.be nodigde ze andere mensen uit om zelf ook creatief aan de slag te gaan met haar teksten als basis. Dat leverde op. Creatievelingen met allerlei talent suggereerden vindingrijke visuals bij de gedichten: van schetsen en schilderijen tot fotografie of beeldhouwkunst. Zij maakten hun persoonlijke interpretatie van de teksten van Ann-Eline. Dat leidde uiteindelijk tot een verbindende kunstproject.

De tekstknipsels en de visualisaties ervan werden samengebundeld in een expo en die kan je vanaf zondag 3 oktober gratis gaan bekijken in CC Het Gasthuis in Aarschot. De expo blijft open tot 31 oktober.

Ann-Eline Van Rompuy ontwikkelde ondertussen een reeks spulletjes zoals totebags, notitieboekjes, koffiemokken met tekstknipsels en zelfs koffie in een gepersonaliseerde verpakking. Die kan je bestellen Ze geeft ook workshops waar creatieve geesten mekaar versterken.

Geef een reactie