Dancing De Kroon is klaar voor de grote heropening

I want to dance again! Het is de slogan die vandaag met veel nadruk over de tongen rolt. Na bijna twee jaar covidmiserie mag het eindelijk weer.

In Dancing De Kroon in Scherpenheuvel werd vanmiddag de rode loper uitgerold. Letterlijk! De licht- en de muziekinstallatie werden getest en de tapkraan mocht eindelijk weer open . Vanavond om 20 uur gooien DJ’s Hendrika “Danza” Boyen en Mike Van Hemelen de eerste schijf op de platendraaier. De verwachtingen zijn bijzonder hoog gespannen, de voorbereidingen waren intens!

Hendrika Boyen is een nog relatief onbekende diamant in het DJ-wereldje. Ze heeft vooral een bijzonder stevige reputatie in de danswereld opgebouwd maar ze kan ook fantastisch mixen. Hendrika heeft een eigen dansacademie en ze voelt dus perfect aan waar een kolkende dansvloer op reageert. DJ Danza combineert haar set met die van Mike Mikos Vanhemelen. Die was jarenlang resident-DJ in De Kroon. Hij kent de zaak en weet wat het publiek graag wil. Het DJ-duo belooft ambiance en de beste vibes!

De Kroon was decennialang een echt monument in de uitgaanswereld in het Hageland en omstreken. Media 2020 trok uitbater Louis Verstreken een streep onder al die geschiedenis. Covid was er even te veel aan. Louis is de oom van Natascha Salaets die samen en haar echtgenoot Marc Lenskens Dancing Astrid in Zelem uitbaat. Zij zagen opportuniteiten en ze namen De Kroon over. De familietraditie blijft behouden. Bijna anderhalf jaar later kan de zaak ook echt weer open. De nieuwe uitbaters zijn vast van plan om de swingende reputatie van de zaak opnieuw te bevestigen.

Natascha en Marc hebben de voorbije maanden goed gebruikt. Zowat alles in De Kroon is vernieuwd en gemoderniseerd. Alleen het concept dat jarenlang dansend Hageland naar Scherpenheuvel lokte, wijzigt niet. Op vrijdag ligt de klemtoon op de plus-dertigers met dansbenen. Het beste uit de popcorn en disco-swing zorgen dan voor ambiance. Op zondag is de leeftijd van het publiek iets ouder. Natascha Salaets staat dan vaak zelf achter de draaitafels.

Het voelt een beetje onwennig en spannend maar het is natuurlijk gewoon geweldig dat we weer open kunnen!Natascha Salaets

De zaakvoerders doen er alles aan om de grote heropening vlot te laten verlopen. Er werden liefst acht extra personeelsleden ingeweven in het uurrooster. Alles moet covid-safe gebeuren. De controle van de covidapp of het attest alleen al vragen extra bestaffing. De uitbaters blijven ook vast houden aan een portier bij de deur.

Er kwamen massaal veel positieve reacties op de heropening van de dancing. In die mate zelfs dat Natascha Salaets vreest dat er te veel volk zal opdagen. De Kroon heeft een maximumcapaciteit van 475 bezoekers en daar willen de uitbaters ook absoluut aan vast houden. Dat aantal bezoekers laat toe dat de mensen nog vlot kunnen dansen want uiteindelijk is dat jarenlang een van de redenen van het succes geweest van de zaak.

Dat dansen zal overigens kunnen in een volledig computergestuurd lichtspektakel. Wij mochten al even over de dansvloer zweven en het voelde geweldig aan. Vanavond is het aan jullie!

Geef een reactie