Nieuw land-art project voor Demertrefplaats in Werchter

De Demertrefplaats ‘het bomenpad’ in Werchter is een zwevend pad van 56 meter lang dat de bezoekers toelaat om langs de stammen van de eiken aan de samenloop van Dijle en Demer te wandelen. Naast die opmerkelijke creatie is nu een extra kunstwerk geplaatst dat een doorsnede van een beverburcht voorstelt.

Je kan verder lezen na de afbeeldingen

Begin september schikte de firma Art-ex een muur van houten stammen op mekaar. Het snijvlak van de stammen diende als muur voor een graffitischilderij.
Street artist DZIA ging daarna creatief aan de slag. Hij maakte in zijn eigen typische stijl een ontwerp van een bever die hij op de stammenmuur aanbracht.  

Het nagelnieuwe kunstwerk is zichtbaar van op het bomenpad. Hier vind je de exacte locatie.

Het project is gerealiseerd dankzij de financiële steun van Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Europa – Platteland. Dankzij deze steun werden eerder ook de Demertrefplaatsen van Diest, Langdorp en Zichem opgewaard.  In Diest werd we de toegang naar de vestigingswallen verbeterd, in Langdorp werd de omgeving van de site rond de meanderende tafel vergroend en in Zichem werd een fietsenstalling en een toegangspad naar de picknickboot aangelegd. Met dit beverkunstwerk heeft de site in Werchter nu ook een extra ‘eye catcher’.

Regionaal landschap Noord-Hageland, Toerisme Vlaams Brabant, Agentschap Natuur en Bos en gemeente Rotselaar werkten samen om dit kleinschalig land-artproject mogelijk te maken.

Geef een reactie