Covid-19 blijft stempel drukken op Halloweentochten

Op 1 oktober vallen opnieuw heel wat covid-19 beperkingen weg maar het virus houdt toch nog de klauw op een aantal events. Onder meer voor de Halloweentochten is er nog een opmerkelijke impact. In Diest gaat de Draculatocht door maar in een covidsafe versie, in Schoonderbuken kiezen ze opnieuw voor de nationale format van KWB met QR-codes die een verhaaltje activeren. In Testelt gaat de Halloweentocht niet door.

Na een jaar pauze regeert graaf Vlad Dracula opnieuw in Diest. Het Roemeniëcomité zorgde wel voor opvolging. Vlad I heeft er ondertussen een loopbaan van 15 jaar opzitten en hij werd vervangen door Vlad II. Zijn standbeeld staat sinds deze week aan de ingang van de Halve Maan. Op zaterdag 23 oktober waakt Vlad over het goede verloop van de volgende Draculatocht. De voorverkoop van de kaarten is ondertussen gestart. Je kan een ticketje scoren bij het onthaal van het stadhuis, aan de kassa van het stedelijk zwembad en bij de dienst Toerisme.

Jeugd tot 14 jaar betaalt 5 euro in voorverkoop en 6 euro aan de kassa. Wie ouder is betaalt 6 euro in voorverkoop en 9 euro aan de kassa. Dat is een stevig verschil.

De Draculatocht is een covid-safe evenement. Je moet dus volledig gevaccineerd zijn, een recente negatieve PCR-test afleggen of een herstelbewijs na covid kunnen voorleggen.

De start is opnieuw in het provinciaal domein Halve Maan. Na ongeveer 3,5 kilometer gegriezel kom je aan in het openluchttheater aan de Warande.

In Testelt gaat de Halloweentocht ook dit jaar nog niet door. Groepjes verklede kinderen trekken daar in principe van deur tot deur voor snoepjes en een drankje. De laatste jaren zorgden veel inwoners ervoor dat hun tuin er bijzonder creepy uitzag. Een van de trekkers van het initiatief, Annelies Ooms, post op Facebook dat de meerderheid van de organisatoren vreest dat veel mensen de deur niet gaan openen voor de rondtrekkende kinderen, uit angst voor covid-19.

In Schoonderbuken zou de KWB ervoor opteren om opnieuw aan te haken bij het initiatief van KWB Nationaal. Vorig jaar gebeurde dat ook al. Je legt dan het parcours af in je eigen bubbel. Onderweg kom je QR-codes tegen die een verhaal activeren. Die zijn dit jaar ingesproken door Dimitri Leue.

One comment

Geef een reactie