Seppe Baeyens & Ultima Vez openen cultureel jaar in Aarschot met Birds

De opening van het theaterseizoen van CC Het Gasthuis in Aarschot gebeurde vooral niet in het theater. Volkstuintjes, de Grote Markt, het Elzenhofpark en zelfs de brandweerkazerne waenr de locaties waar het spektakel plaats vond. De bedoeling is duidelijk! Buiten komen en zo veel mogelijk mensen overtuigen om in het jaar 2021-2022 zelf de stap naar het theater te zetten.

Een productie die dat heel erg benadrukt is Birds van choreograaf en danser Seppe Baeyens en het danscollectief Ultima Vez.

Birds start op een bijna onopvallende manier als een paar dansers de mensen die zich hebben aangemeld om mee te doen uitnodigen om in kleine groepjes te bewegen over het plein. Wat daarna volgt is een osmose van ritmische interactie en dans, geïnspireerd op de bewegingen van vogels in de lucht.

De dansers, de vrijwilligers en de toevallige passanten maken deel uit van de creatie. Het is een streven naar verbinding en verbeelding. Een soort spontane structuur zonder echt zonder leiderschap

Je kan hieronder meer dan 100 beeldjes van BIRDS in Aarschot zien in lage resolutie.

Geef een reactie