Alle 184 kleuters van stedelijk onderwijs in quarantaine

In het stedelijk onderwijs in Scherpenheuvel-Zichem werd bij één van de medewerkers een besmetting vastgesteld met het coronavirus. De persoon had in de vier vestigingen contact met de kleuters, Daarom zijn nu alle kleuters van het stedelijk onderwijs in quarantaine geplaatst tot uiterlijk dinsdag 5 oktober.

Binnen het kleuteronderwijs is het niet verplicht een mondmasker te dragen en medewerkers komen in nauwer contact met de kinderen. Het CLB beschouwt alle contacten met de kleuters sinds vorige week dinsdag daarom als hoogrisicocontact. Concreet betekent dit dat alle 184 kleuters van het stedelijk onderwijs in quarantaine worden geplaatst. De ouders werden maandagnamiddag opgebeld door de contact tracing met de volledige uitleg. Er gelden namelijk andere regels voor elke klas, afhankelijk van het tijdstip van het laatste contact.

Ouders kunnen zelf bepalen of hun kind 10 dagen in quarantaine gaat of dat ze hun kleutertje laten testen. Er wordt aan ouders gevraagd de klasleerkracht in te lichten welke keuze ze maken, zodat de leerkrachten zich kunnen voorbereiden.

De laatste kinderen kunnen hoe dan ook volgende week dinsdag 5 oktober terug naar school.

De CLB-arts benadrukt dat er geen reden tot paniek is.

Verdere impact voor scholen en buitenschoolse kinderopvang

De besmette persoon droeg in het contact met andere medewerkers een mondmasker. Die contacten worden dus als laagrisico beschouwd. In de buitenschoolse kinderopvang Baloe zijn er voorlopig geen gevolgen. Pas als een van de kleuters positief zou testen, verandert dat de zaak mogelijk wel. De begeleiders worden op de hoogte gebracht welke kinderen wanneer terug welkom zijn op school en bijgevolg ook in de opvang.

Burgemeester Manu Claes vraagt dat iedereen zich strikt aan de opgelegde maatregelen zou houden om mogelijke uitbreiding een halt toe te roepen.

Geef een reactie