CC Het Gasthuis opent werkjaar met een gans weekend cultuur op locatie

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september zijn er op verschillende plekken in Aarschot een rist activiteiten tijdens het openingsweekend van CC Het Gasthuis. Het cultuurcentrum treedt buiten zijn muren en neemt je mee op een culturele tocht doorheen de stad.

Voorstellingen in de volkstuintjes en aan de brandweerkazerne

De top van het jeugdtheater bijt vrijdag de spits af. Studio Orka speelt het hele weekend de voorstelling Warmoes in de volkstuintjes in de Geetsstraat. Tijdens de voorstelling word je meegezogen in een verhaal over het paradijs op aarde. Maar schijn bedriegt. De thematiek van het stuk voelt beangstigend actueel.

Arne Sierens is vrijdag ook aanwezig met Alles in Brand. Geen betere locatie dan de brandweerkazerne in de Boudewijnlaan om deze voorstelling over een brandweerkapitein en zijn team op te voeren.

Dans op de Grote Markt

Zaterdag vliegen Ultima Vez en Seppe Bayens erin met Birds, een dansproject op locatie. De Aarschotse danser en choreograaf gaat via interactie en participatie op zoek naar authentieke verbinding en verbeelding. Birds vindt plaats op de Grote Markt van Aarschot.

Kindernamiddag op zondag

Op zondagnamiddag kan je van 14 tot 17 uur in het Stadspark terecht voor de DIY zeepkarrenrace, de DJ frietmachine, de figure weaving, de massaworkshop door Trashbeatz en de TakkeKnikkerBaan.
Rijd als eerste over de streep met je zeepkar en win de grote prijs. Geen nood als je geen snelheidsduivel bent, want de mooiste kar verdient ook een prijs. Iedereen, jong en oud, is welkom op de Aarschotse zeepkarren grand prix. Op de TakkeKnikkerBaan moeten knikkers in goede banen worden geleid door uitgeholde boomtakken.

Mystiek openluchtconcert op zondagavond

Op zondagavond voert de Leuvense sopraan Noémie Schellens je mee op een muzikaal introspectieve reis in het prachtige domein Elzenhof. Samen met klankkunstenaar Joost Van Duppen, gitarist Maarten Vandenbemden en serpent-speelster Berlinde Deman creëerde ze een openluchtconcert op basis van de getuigenis van een freediver. Het belooft een mystiek avondconcert en prachtig einde van het Openingsweekend van CC Het Gasthuis te worden.

Geef een reactie