Krant “Gemakkelijk nieuws uit Tienen” moet taalkennis van anderstaligen stimuleren

Taalkennis is een essentiële tool naar integratie. In Tienen proberen ze die taalkennis van anderstaligen te verbeteren met de uitgave van een driemaandelijkse krant.

‘Gemakkelijk Nieuws uit Tienen’ is een krant, samengesteld door een redactieteam, die het Nederlands bij hun anderstalige stadsgenoten wil stimuleren. Deze krant brengt in korte en geïllustreerde artikels en in een eenvoudig Nederlandse taal het nieuws uit de streek, jobadvertenties, opleidingen, evenementen en taaltips.

De krant ‘Gemakkelijk nieuws uit Tienen’ is een initiatief van Taal in Praktijk (TIP). Het initiatief krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant. De krant wordt door anderstaligen gemaakt onder professionele begeleiding van een redacteur van Wablieft. Het redactieteam werkt samen met Nederlandstalige correctoren en met andere partners die zich richten tot anderstaligen. De krant wordt om de 3 maanden gratis verspreid. Op zaterdag 25 september om 10 uur vindt de eerste redactievergadering plaats voor de tweede editie.

Geef een reactie