De hippe ijs-, wijn en koffiebar Icefisher kan weer open nadat een dakwerker het interieur beschadigde

De hippe ijs-wijn- en koffiebar Icefisher in het vroegere treinstation in Zichem, gaat op zaterdag 18 september opnieuw open. De bar opende een paar weken geleden al even de deuren maar moest snel weer dicht. Een dakwerker die de dakbedekking kwam vervangen had er geen rekening mee gehouden dat er geen onderdak is in het station. Daardoor viel nogal wat fijn stof en puin naar beneden. Zaakvoerder Celle Van Genechten nam geen risico. Hij stuurde zijn personeel naar huis en en sloot onmiddellijk terug de deuren. De zaakvoerder verwittigde de bevoegde controle-instanties om af te checken of het puin geen schadelijke elementen bevatte. Dat bleek gelukkig niet het geval.

Het ganse interieur moest echter wel professioneel gereinigd worden. De meubels die in het salon staan zijn handgemaakt door de Brusselse topontwerper Arno Declercq. Stuk voor stuk unieke exemplaren.
De scheptogen voor het ijs waren nog maar een voorlopige oplossing. Die zijn ondertussen vervangen door de definitieve togen. De volledige voorraad ijs en assortiment moest de vuilbak in omdat alles onder het stof kwam te zitten.

De schoonmaak is ondertussen gebeurd en de scheptogen zijn opnieuw gevuld met vers ijs! Dat ijs wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met vers, streekeigen fruit en natuurlijke proteïnen. Het is licht verteerbaar en is geschikt voor mensen met een lichte vorm van lactose-intolerantie. Je kan je ijsje in een horentje of galet meenemen maar net zo goed eet je het ter plaatse op in het salon. Dan krijg je het in een stijlvol aardewerkkommetje geserveerd. Toppings en sausjes kies je naar eigen smaak.

Wijnen van het Spaanse wijndomein Massia Cabellut

Je kan bij Icefisher ook een lekker glas witte, rode of rosé wijn nippen. Die wijn komt van het Spaanse wijndomein Massia Cabellut, dat deels eigendom is van de uit Averbode afkomstige ondernemer Nico Van Buitenen en zijn dochter Anse. Massia Cabellut bestaat al sinds 1745 en werd in 2013 opgekocht door de Amerikaanse familie Peter and Jurate Johnsen. In 2019 kwamen Nico en Anse Van Buitenen als partners in het bedrijf. Anse is industrieel bio-ingenieur met een stevige focus op duurzaamheid en een ecologische aanpak. Icefisher verkoopt ook de olijfolie die op het wijndomein gemaakt wordt.

Icefisher is elke dag open van 9 uur ‘s ochtends tot 20 uur ‘s avonds.
Je kan het ijssalon volgen op Facebook: @IcefisherBiancoGelatoWines

Geef een reactie