Sportieve fietsers kunnen Flandrienlus van het WK wielrennen verkeersvrij rijden

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september worden de UCI Road World Championships gereden in de omgeving van Leuven.  Donderdagvoormiddag 23 september is er een parcoursverkenning. Donderdagnamiddag kunnen de wielertoeristen de finale van het parcours van de wegrittenontdekken tijdens de Flanders 2021 Ride Leuven. 

Inschrijven hiervoor kan nog tot en met woensdag 22 september via www.flanders2021.com/ride-leuven.

De Flanders 2021 Ride Leuven is een uitdaging voor de sportieve fietsers. Fietsliefhebbers die graag zelf eens de benen én het parcours testen, kunnen kiezen tussen een tocht van 60 en 100 kilometer. Het parcours is helemaal verkeersvrij. De tocht van 60 kilometer telt 6 hellingen en 554 hoogtemeters. De langere tocht van 100 kilometer telt 11 hellingen en 854 hoogtemeters.

Ontdek de lokale stadslus

De start van de Flanders 2021 Ride Leuven ligt aan het stadion van OH Leuven (Kardinaal Mercierlaan 46, 3001 Heverlee). Meteen na de start maak je kennis met de pittige hellingen van de lokale lus in Leuven. Deze lus wordt door de elite mannen acht keer gereden tijdens het WK!

De St. Antoniusberg is de eerste klim die je na 2 km moet aanvatten. De heuvel heeft een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 6% op 230 meter. Daarna volgen de Keizersberg (290 m – 9% max – 6,6 % gemiddeld), de Decouxlaan (975 m – 6% max – 2,5 % gemiddeld) en de Wijnpers (360 m – 8% gemiddeld en 9% max). Na afdaling van de Wijnpers verlaat je de lokale lus via de Tervuursesesteenweg en rijd je verder richting de Flandrienlus.

Wie zich inschrijft voor de tocht van 60 kilometer kan vrij starten tussen 12.30 en 14.30 uur. Wie voor de 100 kilometer gaat kan vrij starten tussen 12.30 en 14.00 uur. Om 19.30 uur wordt de finish gesloten en moeten alle deelnemers over de eindmeet gerold zijn. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 22 september. Kinderen onder 12 jaar hoeven zich niet in te schrijven en kunnen gratis deelnemen aan de tocht.

Deelnemers hoeven geen Covid Safe Ticket voor te leggen. Het dragen van een mondmasker is verplicht in de start-, finish- en bevoorradingszones. Er dient ook steeds voldoende afstand bewaard te worden.

Parking

Er worden vijf verschillende parkeerzones voorzien in de buurt van de start. Wie met de auto komt kan zich op één van deze voorziene zones parkeren.

De ring van Leuven zal niet toegankelijk zijn. De parkings zijn bereikbaar via de E40, afrit Haasrode. Vanaf daar staan de parkings en de start aangegeven met pijlen.

Meer info en inschrijvingen via www.flanders2021.com/ride-leuven

Geef een reactie