Mondmaskerverplichting sterk teruggeschroefd in Scherpenheuvel-Zichem

Vanaf dinsdag 14 september is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht op de markten in Averbode en Scherpenheuvel, op kermissen, aan de ijskarren in de lekdreef en aan de kramen aan de basiliek.

Volgens burgemeester Manu Claesis dat een logisch gevolg van de hoge vaccinatiegraad. In Scherpenheuvel-Zichem is 85% van de bevolking volledig gevaccineerd.

Er blijft wel nog een mondmaskerplicht aan de loketten in het stadhuis en sociaal huis, in de wijkpost van de politie en in de kaarsenkapel aan de basiliek.

Op basis van de federale regels blijft de mondmaskerplicht ook behouden op het openbaar vervoer en in de stations, in winkels, bij verplaatsingen in horecazaken, in de gebouwen van de eredienst en in de bibliotheek. Voor bezoekers van GC Den Egger en de sporthallen zijn de sectorprotocollen van toepassing.

Manu Claes waarschuwt wel dat het virus niet weg is. Afstand houden of een mondmasker dragen waar dat niet mogelijk is en een goede handhygiëne blijven belangrijk. Burgemeester Claes vraagt ok aan diegenen die zich nog niet lieten vaccineren, om dat toch te doen.

Geef een reactie