Gemeenteraad van Aarschot trekt naar alle deelgemeenten

In Aarschot en in Scherpenheuvel-Zichem gaat de gemeenteraad op donderdagavond 9 september weer gewoon fysiek door. Aarschot keert terug naar het Capucienenklooster maar in Scherpenheuvel-Zichem blijven ze voor veiligheid kiezen. De raadszitting vindt plaats in GC Den Egger. Dat laat toe om meer afstand te houden.

Die fysieke vergaderingen hebben ook een belangrijk nadeel, ten minste als er geen performant systeem in de vergaderzaal aanwezig is om de vergadering te livestreamen. Zowel Aarschot als Scherpenheuvel-Zichem streamden de voorbije maanden de vergaderingen via Facebook of Youtube en daar komt nu een einde aan. Die streamings werden relatief goed bekeken maar de kans is klein dat die kijkers nu plots gaan afzakken naar de respectievelijke vergaderzalen. in Diest beschikken ze wel over een professioneel streamingsysteem. De fysieke vergaderingen kunnen daar dus wel in de huiskamer gevolgd worden, als de gemeenteraad ten minste plaats vindt in het stadhuis.

Het gemeentebestuur van Aarschot wil dat contact met de inwoners echter op een andere manier behouden. Ze stemden vanavond in met het concept “gemeenteraad on tour”.

In maart 2020 viel de brochure over het meerjarenplan van de stad bij onze inwoners in de brievenbus, legt burgemeester Gwendolyn Rutten uit. In de brochure stond onder meer dat de raadsleden naar de inwoners zouden komen om de plannen toe te lichten. Die infomomenten moesten de schop op omwille van de coronacrisis. Nu het weer kan en mag, pikken ze in Aarschot die draad weer op. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan is nog niet helemaal duidelijk maar de raadsleden zullen op de dagen dat er een raadszitting is, afzakken naar de verschillende deelgemeenten, respectievelijk Gelrode, Rillaar, Wolfsdonk en Langdorp.

Tijdens die gesprekken met de inwoners zal er vooral aandacht zijn voor de projecten die specifiek zijn voor de deelgemeenten.


Geef een reactie