Geen huisvuilophaling in Diest door staking bij afvalbedrijf Renewi

De werknemers van het afvalbedrijf Renewi in Houthalen-Helchteren hebben donderdagochtend het werk neergelegd nadat ze ontdekt hadden dat er een spionagecamera in een vrachtwagen was geplaatst. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt door de Algemene Centrale ABVV – Limburg aan Belga bevestigd.

De werknemers zouden donderdagochtend vastgesteld hebben dat er een spionagecamera in één specifieke vrachtwagen was geplaatst. Het personeel besliste daarop om niet aan het werk te gaan. De staking heeft onder meer een impact op de huisvuilophaling in Diest, waar Renewi de ophalingen verzorgt. Donderdag werd het huisvuil in zone 1 niet opgehaald.

Volgens de directie van het bedrijf werd de camera geplaatst in een specifiek onderzoek naar één persoon, aldus Jeroen Vleugels, secretaris van de Algemene Centrale ABVV – Limburg. De socialistische vakbond durft niet in te schatten of er vrijdag opnieuw gewerkt zal worden. Als dat niet het geval is, komt de nationale directie van het bedrijf mogelijk aan zet.

Aan inwoners waarvan het afval niet werd opgehaald, vraagt Limburg.net om het binnen te halen en op een later tijdstip opnieuw aan te bieden. Zodra er meer nieuws is, communiceert de afvalintercommunale dit via haar website en sociale media. Limburg.net hoopt uiteraard op een snelle oplossing. Op dat moment kan ook bekeken worden wanneer er inhaalrondes kunnen doorgaan.
Limburg.net verontschuldigt zich voor het ongemak dat de staking voor de inwoners meebrengt.

Geef een reactie