Modeshow in Diest kondigt kleurige winter aan

Het stadsfestival Re:lict zorgt nog de ganse maand september voor ambiance in Diest. Re:lict is een initiatief dat door een aantal stadsdiensten samen gedragen wordt. Ze noemen het zelf een eigenzinnig concept en wie vorig weekend een of meerdere activiteiten heeft mee gepikt zal zeker de wenkbrauwen af en toe gefronst hebben. Krautrock en zumba zijn niet meteen de gebeurtenissen die je in een kerk verwacht.

Maar niet bij alle activiteiten van Re:lict is er een hoekje af. Op de Grote Markt werd bijvoorbeeld een professionele modeshow georganiseerd. Met een piekfijn opgebouwde spierwitte catwalk en een presentator die zoiets al eerder had gedaan. Ook de modellen hadden duidelijk ervaring met dat werk. De organisatoren kozen niet voor flinterdunne twijgjes om de kleren te showen maar voor mensen met normale maten. Top! Die modellen waren uiteraard opgedirkt als een plaatje maar dat verhoogde enkel de professionele uitstraling van het event.

Modeshows tonen de kledij van de volgende seizoenen. We zagen dus herfst- en winteroutfits passeren. Dikke frakken en wollen mutsen en zo. Als je dat in een binnenruimte doet kan de verbeelding veel goedmaken maar buiten onder een stralende zon en met temperaturen van 27° hadden we toch enige moeite om de focus in het juiste seizoen te plaatsen.

Maar niet getreurd. De presentator wist nog dat er veel kleur zal te zien zijn volgende winter wat na de grauwe pandemieperiode een opsteker is. Toen de modellen synchroon over de catwalk paradeerden werd dat meteen ook in beeld omgezet. Wij zagen stijlvolle draagbare kledij van een reeks lokale ondernemers. Zij leverden een knap staaltje vakwerk af.

Je kan hieronder een lange reeks foto’s bekijken van de modeshow. De foto’s staan in willekeurige volgorde. Zoek er dus geen patroon per winkel in. Onderaan staan een aantal foto’s van de mensen die naar de eerste voorstelling kwamen kijken.

Je ziet kleren en gear van Comme ça, Rosette Goeleven, Two Store, Müller, Studio Heyday, Gerry Weber, Gloria, Ciao Condotti, Optiek Geyskens, Blauw en Queens.

3 comments

Geef een reactie