Drie topfilms in het Hageland dit weekend! Ook OC Den Egger heeft weer filmplannen

De filmindustrie is een van die sectoren die flink gebloed heeft tijdens de coronacrisis. Onder meer het platform Zebra Cinema zag zijn activiteiten helemaal weg zinken. Zebra Cinema gaat op zoek naar films die kwaliteit en maatschappelijke relevantie combineren maar niet altijd de grote bioscoopzalen halen. Je kon de films van de organisatie wekelijks bekijken in Diest en in Aarschot.

Aan de filmimpasse komt echter snel een einde. In Aarschot kan je donderdagavond om 20.30 uur al naar Drunk, een Deense film van regisseur Thomas Vinterberg. Zebra Cinema werkt in Aarschot samen met het team van CC Het Gsthuis en UGC, de zaal waar de films vertoond worden.

Diezelfde film kan je vrijdag 3 september om 20 uur in Cinema Paradiso in Diest gaan bekijken. In Diest werkt Zebra Cinema samen met D’Oranje Giraffen en het team van CC Diest.

Je kan de details van de film in Aarschot hier bekijken: https://holahageland.net/event/zebra-cinema-drunk/
Je kan de details van de film in Diest hier bekijken: https://holahageland.net/event/cinema-paradiso-drunk/

Topopenluchtfilm in Meetshovenbos

Er is overigens nog meer film in de regio. Vrijdagavond kan je in het Meetshovenbos in Aarschot naar de steengoede oorlogsfilm 1917 gaan kijken. Deze prent van regisseur Sam Mendes werd in 2020 tien keer genomineerd tijdens de 92ste Academy Award, De film kreeg daar de prijs voor beste verfilming, beste soundmixing, en beste visuele effecten.  De film van Sam Mendes kreeg drie nominaties voor de 77ste Golden Globe Awards en won er twee: beste Motion Picture in de categorie drama en beste regisseur. De film kreeg liefst negen nominaties tijdens de 73ste BAFTA en won er zeven waaronder die voor beste regisseur en beste film. Een topper dus en je kan er zomaar gratis gaan naar kijken. In de bivakzone kan je ook een pintje drinken en je er staat een foodtruck.

Je kan de details van het event hier nalezen: https://holahageland.net/event/film-in-het-bos-1917/

Ook OC Den Egger start opnieuw met films

Het team van OC Den Egger kondigt aan dat ze in oktober opnieuw starten met een reeks van zes films. Elke maand op een woensdagavond kan je naar een van de betere films gaan kijken maar welke dat zijn maken ze bij Den Egger voorlopig nog niet bekend.

Wat wel bekend is, is dat je die films in veel betere omstandigheden kan gaan bekijken. Ze hebben in het OC een nieuwe HD-projector aangekocht en in de blauwe zaal is een podiumvullend scherm gemonteerd en werd een nagelnieuw geluidssysteem geïnstalleerd. Den Egger is dus klaar voor een complete top cinema-ervaring.

Geef een reactie