Kunst, cultuur, gastronomie en muziek overheersen dit weekend in Aarschot

Het wordt een druk cultuurweekend in Aarschot. In het Meetshovenbos vindt Art & Roots in the Wood plaats. In het stadspark gaat het HAP festival door en op de site van Cristal Open Air staan met Cock Robin, Alphaville, Red Zebra en Fischer-Z internationaal gereputeerde namen op de affiche waar de nostalgie vanaf druipt.

Art & Roots in the Wood is een gratis driedaags festival in het Meetshovenbos. Vrijdagavond kan je om 20.30 uur naar de bekende oorlogsfilm 1917 van Sam Mendes gaan kijken. Zaterdagmiddag is er een theatervoorstelling voor de kinderen. Dom van Charel speelt om 14 en om 16 uur.

Op zondag bunkeren de organisatoren de dreef in de groene long aan de rand van Aarschot vol met een lang lint (hout)kunstenaars en straatmuzikanten. Het lijstje is bijzonder gevarieerd. Van houtsnijkunst over schilderkunst, keramiek, smeedkunst, beeldhouwen tot ecozeep maken en houtcarven. Je kan de meeste van die creatievelingen in volle actie zien tussen 11 uur en 17 uur. Een paar namen van straatmuzikanten die in de regio bekend zijn: Down the Drain, Frans’ Connection, Jan Staes, Bas Aerts, en Wilfried Lemmens.
Het parcours is afgepijld en leidt uiteindelijk naar de bivakzone waar je iets kan drinken en eten. Daar zijn ook workshops en voor de kinderen is er een springkasteel.

Vorig jaar ging het er zeer gezellig aan toe in die zone en dat heeft onder meer te maken met de muziek die op het podium gebracht werd. De meeste bands zitten in de portefeuille van Rootstown. Je weet dan dat je kwaliteit kan verwachten met een folk, jazz en bluesaccent.
De line-up:
13u00 : Wayfare
14u35 : Duck ! Said The Donkey
16u10 : The Sad Hill Outfit
17u45 : Mary’s Little Lamb
19u20 : Jo Carley & The Old Dry Skulls (UK)

Art & Roots in the Wood is een organisatie van vzw De Bosvrienden, stad Aarschot, IGCS en het Agentschap natuur en Bos. Op de kopafbeelding zie je een deel van de bestuursleden van IGCS: Dries Peeters (CC Gasthuisberg), Kris Peetermans (Schepen cultuur Scherpenheuvel-Zichem, Guido Peers (coördinator IGCS), Anja Peeten (schepen cultuur Holsbeek)

Je kan de details van het evenement hier nalezen: https://holahageland.net/event/art-roots-in-the-woods/

Everyone is Guilty

Vorig jaar speelde onder meer de Luikse groep Everyone is Guilty in het Meetshovenbos. Je ziet hier een paar sfeerbeelden.

HAP festival in het Stadspark

Het HAP festival is een klassieker in het circuit van foodtruckfestivals geworden. In principe slingert HAP zich een ganse zomer door Vlaanderen maar het virus besliste daar dit jaar anders over. De meeste HAP feestjes werden geannuleerd maar Aarschot zal dit weekend wel kunnen doorgaan. Ze beginnen er in het stadspark aan op vrijdagavond. Dan is er een after work party met een DJ. Zaterdag en zondag wordt het centrale plein van het festival een gezellig openluchtgebeuren met drank en eten, vaak met een wat exotisch accent.

Je kan de details van het event hier nalezen: https://holahageland.net/event/hap-foodfestival/

Cristal Open Air met grote internationale namen op podium

De dome die maandenlang ieder weekend een rist schoon volk naar de stationsomgeving in Aarschot bracht, begint aan de slotveertiendaagse. Programmator Ives Mergaerts plaatst een stevige kers op de taart van Cristal open Air. Op vrijdag 3 september staan Cock Robin en Alphaville op de plaken. Cock Robin scoorde hits met onder meer The Promise You Made, When Your Heart Is Weak, Thought You Were On My Side, Just Around The Corner, The Biggest Fool Of All en Worlds Apart.  Alphaville scoorde een monsterhit met  ‘Big in Japan’  
Op zaterdag 4 september komt de Belgische band Red Zebra de zaak onder stoom zettten. Daarna is het de beurt aan John Watts die met Fischer-Z zijn Europese tournee start in Aarschot. The Worker, Marliese en Pretty Paracetamol staan ongetwijfeld op de playlist. DJ Peter Schaaf laat de beentjes na het Fischer-Z concert verder uitslaan. 

Je kan de details van het event op 3 september hier nalezen: https://holahageland.net/event/cock-robin-alphaville/
Je kan de details van het event op 4 september hier nalezen: https://holahageland.net/event/cristal-open-air-red-zebra-fischer-z/

Geef een reactie