Trendy ijs- en wijnsalon Icefisher even dicht door randschade na dakwerken

Het station van Zichem stond jarenlang zieltogend te verkommeren maar vorig jaar kocht horeca-ondernemer Wim Maes het gebouw over van de NMBS. Wim heeft ervaring met dat soort van panden. Hij baat een succesvolle broodjeszaak uit in het station van Diest en de link naar schaalvergroting was dan ook evident.

Dat gebeurde echter niet. Wim Maes sprak zich niet meteen uit over zijn plannen voor het station van Zichem en uiteindelijk verraste hij door het gebouw integraal onder te verhuren aan Celle Van Genechten. Die opende er onlangs de trendy ijs- en wijnbar Icefisher. Icefisher serveert ijs dat lokaal geproduceerd wordt met vers streekgebonden fruit en Spaanse wijn van een domein dat deels eigendom is van een ondernemer uit Averbode. De inrichting is bijzonder stijlvol uitgevoerd met handgemaakte meubels van de Brusselse topontwerper Arno Declercq. Alles wat uit zijn atelier komt is handgemaakt en dus uniek. Arno Declercq werkt vooral met het tropische hardhout Iroko en hij combineert dat met stevige Belgische eik.

Het concept werkte. Logisch ook. Het salon werkt enkel met hoogkwalitatieve producten, het is uitstekend gelegen met een ruime en makkelijk bereikbare parking en het wordt omkneld door het rijke historische erfgoed van Zichem.

Icefisher opende nog wat met de handrem op om wat routine op te bouwen en om de inrichting helemaal op punt te zetten. Vorig weekend zou de definitieve start worden maar dat liep even anders. Met de hevige regenval was al gebleken dat het dak van het gebouw niet helemaal in orde was. Eigenaar Wim Maes vroeg een dakwerker om dat probleem te verhelpen. Die firma startte vorige week onaangekondigd met de vervanging van de dakbedekking en dat zorgde voor een onverwacht neveneffect. Er ligt namelijk geen onderdak in het station en daardoor kwam nogal wat stof en puin in het piekfijn ingerichte ijs- en wijnsalon terecht. Zaakvoerder Celle Van Genechten nam geen enkel risico. Hij liet meteen de deuren sluiten en vroeg een professioneel poetsbedrijf om alles grondig te reinigen. Celle contacteerde ook het Federaal Agentschap Voedselveiligheid. Die voeren vandaag een controle uit om na te gaan of alles verder in orde is. Als zij het licht op groen zetten gaat Icefisher weer open. net op tijd voor de nazomer die zowat alle weerstations momenteel aankondigen voor de maand september.

Geef een reactie