Extra inzet van 88 private schoolbussen in vervoersregio Leuven

Vlaams minister Lydia Peeters maakt ook dit schooljaar middelen vrij om drukke buslijnen te ontlasten tijdens de schoolpits. Dat gebeurt met versterkingsritten door private autocarbedrijven die de reguliere ritten aanvullen. De markt van de autocars/privébussen werd door de coronacrisis hardgeraakt, waardoor zij extra capaciteit ter beschikking hebben. Ook De Lijn zal opnieuw haar maximale vervoerscapaciteit inzetten.

De Vlaamse regering heeft haar akkoord gegeven en trekt 4, 6 mio euro uit om voor de maand september opnieuw private autocars in te zetten. Zolang niet alle 12-jarigen volledig ingeënt zijn vind Lydia Peeters het belangrijk om te zorgen voor een goede spreiding.

De privébussen rijden met een opschrift “versterkte rit” achter de bus van de Lijn aan en volgt dus dezelfde route en ze stoppen aan dezelfde haltes. De Lijn kan op deze manier rekenen op de ondersteuning van 413 extra privé bussen tijdens de schoolspits -’s morgens en ‘s avonds in de maand september. Goed voor 826 ritten per dag in de 15 vervoersregio’s

Net zoals op de bussen van De Lijn dienen de reizigers ouder dan 12 jaar ook op de privébussen een mondmasker te dragen en uiteraard moeten ze ook een geldig vervoersbewijs hebben.

88 extra versterkingsbussen in vervoersregio Leuven

De Lijn heeft aan de hand van de informatie van vorig schooljaar en de inzet van de privé bussen vorig schooljaar alsook op basis van de input van lokale besturen een voorstel uitgewerkt waar bijkomende privé ritten tijdens de schoolspits nodig zijn. In de regio Leuven gaat het over 88 versterkte ritten.

Minister Peeters doet ook een warme oproep om de druktebarometer van De Lijn te raadplegen. Een kleurencode, variërend van groen tot rood, geeft aan hoe druk het is op de bus- en tramlijnen. Je kan de app van De Lijn in de App Store of Google Play Store downloaden.

2 comments

Geef een reactie