National Geographic fotowedstrijd is uitgelezen kans voor natuurfotografen

Het Hageland is een van de meest fotogenieke regio’s in Vlaanderen. Wie de gespecialiseerde Facebookgroepen een beetje volgt, ziet iedere dag bijzonder knappe beelden van dieren en landschappen passeren.

National Geographic voert momenteel, samen met Natuurpunt, campagne om de mooiste Vlaamse natuurgebieden te promoten in het kader van de NatGeofotowedstrijd.be. Onder meer de Demerbroeken zit in het lijstje van meest favoriete sites. Maar niks belet dat je een schitterende foto in het Webbekomsbroek, de Vallei van de Drie Beken, de Merodebossen of een van de andere mooie sites in de omgeving maakt natuurlijk.

De National Geographic Fotowedstrijd is de grootste fotowedstrijd van de Benelux. Deze prestigieuze competitie, die in 2007 begon, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder fotografieliefhebbers in België en Nederland. De jury van de fotowedstrijd bestaat uit fotografen Lieve Blancquaert, Sacha de Boer en Jasper Doest. Vanuit National Geographic maken hoofdredacteuren Robbert Vermue en Renske Lamers samen met zendermanager Tim Beudel de jury compleet.

Je foto’s kunnen nog tot en met 26 september ingezonden worden via NatGeofotowedstrijd.be. Er zijn drie categorieën: Dier, Landschap en Mens.  Per categorie zijn er drie winnende foto’s. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs per categorie. Juniorfotografen tot 16 jaar doen mee in een aparte categorie.
Vanaf 27 september 2021 kun jij je stem uitbrengen op jouw favoriete foto. Per categorie wint de foto met de meeste stemmen de publieksprijs!

Op de website van de wedstrijd vind je wat eenvoudige tips over natuurfotografie.

Geef een reactie