Tuinconcert in de groene omgeving van Huize Levensruimte

IGCS, de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking tussen de gemeenten Rotselaar, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Holsbeek en Begijnendijk, organiseert, samen met GC Den Egger en Funtime, vrijdagavond een tuinconcert in de bijzonder groene omgeving van Huize Levensruimte. De opbrengst van het gebeuren is ook voor Levensruimte.

Om 19 uur staat een voor ons totaal onbekende band op het programma. The Old Launderette blijkt dan ook nog de huisband van gastvrouw Iris Daems te zijn. Daar wilden we meer over weten en wat Iris ons vertelde klinkt geweldig. The Old Launderette blijkt een coverband te zijn die is samengesteld uit jongeren en begeleiders van Huize Levensruimte zelf.  Het is vanavond nog maar hun tweede optreden.  Huize Levensruimte heeft een muziekatelier waar een aantal jongeren enkele avonden per week repeteren.  Logisch eigenlijk. Jeugd, muziek en creativiteit, het is makkelijk in één zin samen te ballen. Dat muziekatelier werd uitgebouwd in de vroegere wasserij waar de kleren van de gasten van Levensruimte centraal werden gewassen. De inzichten veranderen echter en wassen gebeurt momenteel in de leefgroepen zelf. De wasplaats werd repetitiekot en de naam van de groep werd, zij het met wat trendy vertaalwerk, afgeleid van die oude bestemming.

Na het eigen talent komen Boys of Basf, ondertussen berucht in het Hageland en de parking ervan. Akoestische gitaren, stemmen die perfect in balans zijn en veel humor en een gezonde toets ironie. Verwacht je aan een vrolijke avond en neem het allemaal niet te ernstig. Uit de bol gaan mag.

Na de muziek kan je een frisse pint of een smakelijk glas wijn blijven drinken in de tuin van Levensruimte. Daar loopt ongetwijfeld tof volk rond. Wij maken alvast een geheugenkaartje vrij om wat foto’s te maken.

Huize Levensruimte vind je in de Peter De Grootstraat 6 in de schone Merodebossen van Averbode.

Wil je erbij zijn (natuurlijk wil je erbij zijn)? Contacteer dan best even Iris Daems op +32 494 880.731. Zij weet of er nog een stoel kan bijgeschoven worden.

Geef een reactie