Moeraszone rond maagdentoren is struikelsteen voor torenfeesten

Voorzitter van het Maagdentorencomité Leo Lemmens had er al een paar weken geweldig veel goesting in. Na een jaar van sociale isolatie zouden de torenfeesten eindelijk weer plaats vinden. En toen kwam de wateroverlast! De zone rond de gerestaureerde toren leek even te veranderen in een waterpretpark annex hondenzwembad.

Op de meeste plaatsen in de Demerbroeken trok het water ondertussen weg maar bij de werken voor de heraanleg van de site rond de toren had de Vlaamse Landmaatschappij de historische moeraszone weer hersteld. En dat breekt nu zuur op voor de torenfeesten. De moeraszone houdt het water veel langer vast dan op andere plaatsen.

Op dit moment staat het lager gelegen deel van het terrein nog steeds onder water. De torenfeesten zouden in principe plaats vinden op 12 september. Er resten dus nog een paar weken maar de kans dat de ondergrond voldoende hersteld is tegen die tijd, is onbestaande. Zeker als een paar duizend mensen daar een ganse dag gaan rond hossen. Leo Lemmens en zijn team moeten al hun positieve energie dus nog even opbergen maar lang gaat dat niet duren. Op zaterdag 30 november kan je komen griezelen rond de toren. Dan vinden namelijk de Halloweenfeesten plaats. Onze bezem staat al klaar.

Geef een reactie