Bettes Soul Experience geeft line-up van Lolands een stevige stroomstoot

Lolands pakt uit met stevige verrassing. Het programma leek al een paar weken helemaal afgerond maar enkele dagen geleden verscheen in de line-up op de website van het festival een vakje “nog niet aangekondigd”. We mochten dus een extra groep verwachten en dat is er eentje van formaat: Bettes Soul Experience.

Bert Voordeckers verkende de laatste jaren verschillende richtingen en muziekstijlen maar laten we eerlijk zijn, hij komt het beste tot zijn recht als het stevig uit het dak mag gaan. Net voor de covidgijzeling nam hij een risico. Hij verzamelde een reeks topmuzikanten met een opmerkelijke complementariteit in de Bettes Soul Experience. Zo’n project vraagt in principe maanden voorbereiding maar het talent dat hier samenkwam is een garantie voor een oorsmerende brok muzikale delicatesse.

De band kon nog twee keer optreden voor een zittend publiek. Zittend is echter niet meteen wat dit project nodig heeft. De ingehouden energie spatte door het dak van den Egger en wie erbij was praat er nog steeds over. Als je deze brok muziekdynamiet los laat op een dansende wei krijg je gegarandeerd een stevige party. En dat is dus exact wat er gebeurt op de wei van Lolands. Op zaterdag 18 september schuift de Bettes Soul Experience bij in het programma.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Wij kregen al een korte sneak peak van wat je mag verwachten en we zijn aangenaam verrast. De spanningsboog van het programma wordt namelijk erg delicaat opgebouwd. Berry Quincy opent het festival. Dat is van een verbazende maar ook breekbare schoonheid. Iets wat je absoluut niet mag missen. De opener van Bettes Soul Experience houdt daar rekening mee. Wie languit op de wei ligt met een koel drankje in de hand moet niet plots aan de bak met een paar wilde dansmoves.

De intro van de Bettes Soul Experience wordt een lang uitgesponnen soulklassieker die traag wordt opgebouwd met veel licht- en rookeffecten. Ideaal als overgang naar een vloedgolf van soulmuziek van het hoogste niveau. Verwacht je aan een show die zeventig minuten lang niet meer stil valt. De playlist is een osmose van The Temptations, Marvin Gaye, Barry White, James Browne en veel andere legendes van de soulscene. Reken niet op een bisnummer. Na deze stroomstoot van kwaliteitsmuziek is het niet verstandig om de stekker kunstmatig nog even in te pluggen.

We hebben de huidige samenstelling van de band eens bekeken en dat is zowat van het beste dat in Vlaanderen rond loopt in hun specifieke genre. Veel bekend en steengoed volk uit de regio ook. We stellen ze u in de loop van de volgende dagen graag voor. Van één ding zijn we zeker. Op zaterdag 18 september garandeert De Bettes Soul Experience nu al een lichte beving op de schaal van Richter ter hoogte van de wei van Lolands.

Heb jij je ticketje al gekocht? Perfect, je bent zeker dat je erbij bent als de soultrein door de wei raast.

Nog geen ticketje gekocht? Tijd om te panikeren want je staat op het punt om een van de meest memorabele optredens ooit op Lolands te missen. Dat kan je echter eenvoudig oplossen door deze link aan te klikken en meteen je ticket te reserveren: https://www.lolands.be/tickets/

Je kan ook deze knop gebruiken om naar de ticketpagina van Lolands te gaan.

2 comments

Geef een reactie