Jan Mues sluit vanavond Jazzwood af met originele bandleden van Chet Baker

De Jazzwoodpiek noemde coördinator Guido Peers het vorige week. Het is al een ganse zomer kwakkelweer maar net vandaag, op het moment dat ze bij Jazzwood kunnen uitpakken met de tiende feesteditie van het festival, piekt de thermometer naar zomerse waarden. Daar mocht vorige week al even op geklonken worden.

Het wordt overigens een speciale editie van het festival. In principe staan er drie groepen op het podium maar voor het tienjarig bestaan is er een vierde topact toegevoegd. Het festival is covid-safe. Iedereen die binnengaat moet volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test voorleggen. Dat was blijkbaar geen probleem voor de jazzliefhebbers die het festival vorig jaar nog moesten missen. Jazzwood was op amper een paar dagen volledig uitverkocht.

Ze beginnen er in het Chartreuzenbos al aan om 17.30 uur. Els Artois en haar band Artois openen het programma. Daarna volgen L’ Ame des Poètes en Jungle train. Het slotoptreden is een specialleke. Jan Mues staat op de planken van het Chartreuzenbos met twee van de originele bandleden van jazzlegende Chet Baker. Drummer John Engels en contrabassist Jean-Louis Rassinfosse maakten deel uit van Bakers originele ritmesectie. Naast Jan Mues komt Johan Clement mee jammen op de piano.

Jan Mues is ook de programmator van het festival.

Geef een reactie