Linderakkers vieren opnieuw kermis en ‘t was plezant

Niet alleen de festivals startten dit weekend weer op als vanouds. In de Lindeboomstraat in Kaggevinne werd na een jaartje pauze de Linderakkerskermis weer opgebouwd. Dat is een van de origineelste en plezantste wijkkermissen van de regio. De ganse pijpekop van de wijk wordt volgebouwd met kraampjes waar zo’n 200 kinderen hun geluk en handigheid kwamen tonen in ruil voor een tof speelgoedje of wat lekkers. Er zijn kinderspelen en de verkiezing van de linderakker en het lindegrietje. Vic Van Rompaye en Nona Mostin worden voor een jaar de ambassadeurs van de een van de actiefste wijken van Diest.


Na de verkiezing is er kinderdisco. In normale tijden glijdt die naadloos over naar een avond vol plezier en dans maar dat kon nog even niet. Je kan een wijkkermis maar moeilijk covidsafe organiseren en dus moesten de veiligheidsmaatregelen nog gerespecteerd worden.

Je kan hier zo’n 100 foto’s in verlaagde resolutie bekijken van de kinderanimatie.

Zelf toffe foto’s gemaakt? Stuur ze ons door!
We plaatsen alle foto’s samen op een fotopagina over de Linderakkerskermis.

Geef een reactie