Aarschotse cultuurraad bekroont ganse oeuvre van Jan Rosseels met expo

De Aarschotse Cultuurraad reikt ieder jaar een prijs uit aan een kunstenaar die op één of andere manier met de stad verbonden is. Dit jaar krijgt beeldhouwer Jan Rosseels die prijs voor zijn volledige oeuvre. De bijhorende expo in het
museum loopt van 11 september tot en met 17 oktober.

Wie is Jan Rosseels?

Jan Rosseels werd in 1950 geboen in Aarschot. Hij leerde bronsgieten bij beeldhouwers Roland Monteyne en Ward Dyck aan het Hoger Rijksinstituut voor Beeldende Kunsten in Anderlecht. Hij was vrije leerling bij beeldhouwers Luc Verlee, Lode De Preter, Roland Rens en schilder Fons Verstreken.

Tussen 1974 en 2001 exposeerde hij op verschillende locaties in België en in Duitsland. Van 1979 tot 1991 runde hij het
Aarschots artiestencafé ‘de Flater’. Nadien organiseerde hij internationale tentoonstellingen als galeriehouder van Galerie 32/20 in Aarschot. Daarnaast was hij ook nog leraar aan de kunstacademie van Aarschot.

De bronzen beelden van Jan Rosseels kan je onder meer in Leuven en Aarschot bekijken. Denk maar aan het beeldje ‘Blijdschap van de jeugd’ aan de ingang van het Stedelijk Museum in Aarschot.

Expo

Bij de ‘Prijs van de Aarschotse Cultuurraad’ hoort telkens een expo over het werk van de bekroonde kunstenaar. De expo over het werk van Jan Rosseels opent op vrijdag 10 september 2021 om 20 uur in het Stedelijk Museum. De expo is voor publiek toegankelijk van zaterdag 11 september tot en met zondag 17 oktober 2021.

De expo zal volgens de dan geldende coronamaatregelen verlopen.

Geef een reactie