Jonathan Peek wandelt 3000 euro bij mekaar voor voedselbank St.-Vincentius

Drieduizend euro! Dat is het totaal bedrag dat de twaalfjarige Jonathan Peek uit Averbode bijeen wandelde. Hij schonk die som dinsdagavond integraal aan de afdeling van de Voedselbank St.-Vincentius in Scherpenheuvel-Zichem.

Jonathan zag tijdens de pyamadag van Bednet dat niet alle kinderen even veel kansen krijgen. Daar wilde hij iets mee doen. Samen met zijn mama Klaartje Tas zette hij een project op poten voor de voedselbank. De jongeman wilde een aantal wandelingen maken die hij liet sponsoren per afgelegde kilometer. Familie en vrienden waren niet moeilijk te overtuigen. De eerste wandeling was kort. Maar Jonathan bleef totaal onverwacht vier maanden lang doorgaan. De wandelingen werden ook steeds langer en de achterban werd groter. Zijn mama en zijn papa maar ook zijn broer en zus wandelden al eens mee om hem te steunen.

Uiteindelijk tikte de stappenteller af op driehonderd kilometer. En dat leverde dus op. Wie zwaar inzette op iedere kilometer kwam vlot aan zijn maximumbedrag. Er waren ook aandoenlijke verhalen. Een vriend van Jonathan bijvoorbeeld, kraakte zijn eigen spaarpotje om de prestatie van zijn kameraad te ondersteunen. De laatste weken raakte de prestatie van Jonathan wat breder bekend. Dat was voor een aantal mensen de hefboom om zelf ook nog een bijdrage te storten.

Jonathan wist zelf niet hoeveel zijn actie zou opleveren. Hij was behoorlijk verrast dat hij voorzitter van de voedselbank François Thielens zo’n stevig bedrag kon overhandigen. De ganse ploeg van St.-Vincentius was overigens present. Jonathan en zijn familie kregen een rondleiding en wat uitleg over de werking van de voedselbank. Hij kreeg ook een T-shirt van St.-Vincentius mee naar huis. Dat komt al snel van pas. Jonathan mag namelijk samen met de voorzitter op pad om het geschonken bedrag te besteden. Dat zal volledig aan levensmiddelen, voornamelijk melk, opgaan. Een deel van het bedrag wordt besteed voor het sinterklaasfeestje. Voorzitter Thielens nodigde Jonathan daar nu al voor uit. De jongen mag ook komen meedraaien in een shift voor voedselbedeling.

Geef een reactie