Street-art op elektriciteitskasten in Scherpenheuvel-Zichem

Het kunstcollectief Treepack investeert al enkele jaren in de promotie van street-art. Hun initiatief om de saaie kasten van de nutsvoorzieningen op te fleuren met vrolijke kleuren uit een verfspuitbus is bijzonder populair.

Onder meer in Diest en in Leuven kan je dat soort van georganiseerde graffiti bewonderen. Dit jaar stapt ook Scherpenheuvel-Zichem in het project. De voorbije dagen verschenen er in Keiberg en Messelbroek al enkele teasers van onder andere Tuzq en Painting Bear.

Tuzq is de artiestennaam van Lars van Cauwenbergh, zelf inwoner van Scherpenheuvel-Zichem en een van de artiesten van het Treepack-collectief. Hij maakte de grote mural met het beeld van een vos tussen dotterbloemen op de zijgevel van zaal Concordia in Testelt. Dat werk werd vorig jaar uitgekozen tot beste street-art project van België.

Je ziet hieronder wat werk van TUZQ. Je kan verder lezen na de afbeelding

Painting Bear is het bedrijf van Rob Van den Berghe, ook al uit Scherpenheuvel-Zichem. Rob schildert beletteringen en illustraties op zowat alles. Dat kunnen reclameborden zijn maar ook muren, ramen, voertuigen, helmen…you name it! En dus ook elektriciteitskasten.

Tijdens het weekend van 14 en 15 augustus kan je Rob en Lars aan het werk zien maar er gaan nog 11 andere artiesten aan de slag. Volgens schepen van jeugd Inne Pauwels hebben die allemaal een artistieke achtergrond en ze hebben vooraf ook een workshop gevolgd die werd begeleid door Treepack.

In totaal worden er op 13 verschillende locaties kastjes aangepakt. Hiervan zullen er 5 worden opgefleurd door professionele artiesten, de overige 8 worden onder handen genomen door inwoners van de stad. Zij reageerden op een oproep die de jeugddienst eerder dit jaar lanceerde. De artiesten hebben nog tot zondag 22 augustus de kans om hun kastje af te werken. Nadien worden de kasten voorzien van een beschermende laag, die garandeert dat de kunstwerken gevrijwaard blijven van vandalisme en weersomstandigheden. Begin september organiseert het stadsbestuur een feestelijke opening van het parcours. In de toekomst zal er een fietstocht aan worden gekoppeld die deelnemers langs alle verschillende kastjes leidt.

Geef een reactie