Puinhoop van vervrongen platen is al wat rest na uitslaande brand

Bij brandweerpost Scherpenheuvel kregen ze zaterdagavond rond 21 uur een oproep voor een uitslaande stalbrand in de Van Thienwinckelstraat in Zichem. Terwijl politie en brandweer op weg waren naar de interventie werd de impressionante rookpluim die het gevolg was van de brand, al op de sociale netwerksite Facebook gepost.

De stallen staan in een weide en er is verder geen woning in de buurt. Er staan wel een paar koeien en een paard op de site maar die konden gelukkig door de eigenaar tijdig geëvacueerd worden. Hij liep daar wel lichte brandwonden bij op.

Om heropflakkering te voorkomen vraagt het hooi en het stro dat meestal in stallen ligt een intense blussing door de brandweer. Daarbij raakte zaterdagavond een brandweerman gekwetst door een val. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar de spoedafdeling van het AZ Diest. Hij mocht na verzorging het ziekenhuis opnieuw verlaten.

Ondanks alle inspanningen en de intense regenval op zondag, kwam die heropflakkering er toch. Zondagavond stuurde brandweer Scherpenheuvel opnieuw een ploeg naar de site om na te blussen.

Uit beelden die zondag gemaakt werden is te zien dat er van de stallen niks meer over blijft. De oorzaak van de brand is voorlopig niet bekend.

Foto’s en filmpje | Peter Cras

Geef een reactie