Negatieve zelftest nodig voordat je op kamp vertrekt in Scherpenheuvel-Zichem

Er moesten nogal wat kampen van jeugdbewegingen vervroegd opgebroken worden de laatste weken. Dat had deels met de wateroverlast te maken maar het was toch vooral covid-19 dat voor onrust zorgde. Een van de zwaarste uitbraken gebeurde bij chiro De Keten van Testelt. Zij waren op kamp in Plombières, vlakbij Voeren. Op 16 juli vertoonde iemand van de leiding symptomen die op een besmetting wezen. De leiding startte meteen de veiligheidsprocedure en begon met sneltesten.

Van de 106 aanwezigen op het kamp testten er 81 positief. Er waren ook 12 positieve gevallen bij de hoogrisicocontacten. De meeste mensen die positief testten hebben slechts milde symptomen. Allicht werd niemand in het ziekenhuis opgenomen.

De besmettingen bij de chirogroep deden de cijfers van Scherpenheuvel-Zichem stijgen met meer dan 400%. Burgemeester Manu Claes ging in overleg met de Eerstelijnszone, de crisiscel en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Daar komt nu een zeer sterke aanbeveling uit verder. Iedereen die op kamp wil vertrekken wordt gevraagd om een zelftest te doen. Die kan je gewoon bij de apotheker aankopen. Wie positief test kan niet op kamp vertrekken en moet het resultaat van de zelftest laten bevestigen met een PCR-test. Dat laat toe om de contacttracing op te starten.

Jeugdverenigingen wordt sterk aangeraden om een voorraadje zelftesten mee te nemen op kamp.

Geef een reactie