Minstens 1 vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open tot midden oktober

Het vaccinatiecentrum in CC Den Amer sluit midden september. Een week later al, zal het team van directeur Dave Van den Broeck al met een volwaardig cultureel aanbod komen. De vraag is natuurlijk of de vaccinatiecampagne op dat moment al volledig is afgehaspeld. Er is nog wel wat werk op de plank. Ongeveer 3/4 van de inwoners +18 jaar van het werkgebied van het vaccinatiecentrum heeft alle prikjes gehad. Momenteel zijn het vooral de 12-15 jarigen, de eerdere weigeraars en de mensen die door de vakantie een tweede prik gemist hebben die nog moeten passeren voor hun vaccin.

Wie er niet in slaagt om tijdig alle prikjes te krijgen moet echter niet wanhopen. Het kabinet van Wouter Beke laat weten dat er minstens één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open blijft. Dat betekent allicht dat Aarschot de resterende klanten van Diest zal overnemen in de periode van midden september tot midden oktober.

Geef een reactie