In sommige gemeenten mogen inwoners kapotte spullen na wateroverlast gratis inleveren

De wateroverlast van de afgelopen week zorgt voor een gigantische berg afval. Een aantal gemeentebesturen nemen een initiatief om hun inwoners te helpen om dat afval te bergen. Onder meer in Bekkevoort, Aarschot en Halen kan dat onder bepaalde voorwaarden gratis.

Inwoners van Bekkevoort mogen hun spullen die door de wateroverlast onbruikbaar zijn geworden tot en met 31 juli binnen brengen in het recyclagepark van EcoWerf. Ze moeten wel eerst een meldingsformulier invullen op de website van de gemeente. Als alles goed is, krijgen ze een toelatingsformulier van de dienst Omgeving. Het gemeentebestuur neemt de kost van die inzameling ten laste.

Het stadsbestuur van Aarschot heeft extra containers in het recyclagepark geplaatst. Inwoners die in een getroffen straat wonen en die afval hebben ten gevolge van de wateroverlast kunnen dat daar gratis binnenbrengen. Wie een recyclagekaart heeft, neemt contact op met milieudienst@aarschot.be om de nodige regelingen te treffen. Wie geen recyclagekaart heeft, kan een bericht naar datzelfde emailadres sturen en zich aanmelden op naam. Inwoners kunnen tot 1 september gebruik maken van deze optie.

In Halen was de situatie in bepaalde straten extreem. Inwoners waar het huis onder water stond mochten de zware stukken gewoon buiten zetten. Die werden opgehaald door een groep militairen. Op acht punten in de gemeente stonden ook bewaakte containers waar men gratis kapotte spullen kon dumpen. Ondertussen zijn die containers opgehaald. Wie nu nog afval die veroorzaakt werd door de wateroverlast kwijt wil kan tot zaterdag en na telefonisch contact, terecht op de gemeentelijke werkplaats.

Coverfoto: Facebookpagina Erik Van Roelen | burgemeester Halen

Geef een reactie