De andere gevolgen van de wateroverlast, een boottochtje rond de Maagdentoren bijvoorbeeld

Zowel burgemeester van Diest Christophe De Graef als burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes hebben een vaarverbod afgekondigd op de bevaarbare waterlopen op hun grondgebied. Het vaarverbod blijft van kracht tot het waterpeil opnieuw op het normale niveau staat. Zo’n beslissing kan via een eenvoudig burgemeestersbesluit en moet dus niet op voorhand door de gemeenteraad gevalideerd worden.

Er zijn echter alternatieven voor wie echt niet kan wachten om met boot en peddel aan de slag te gaan. De zone rond de Maagdentoren werd recent deels ingericht als moeraszone. Door de wateroverlast is het momenteel eerder een meer dan een moeras en dat zorgt voor een creatieve invulling bij een aantal mensen.

Hondenbaasje vinden er een ideale plaats om hun huisdier in het water te laten spelen maar vorige dinsdag trokken een paar bekende Zichemnaars de laarzen aan om een eindje te gaan varen. Dat was best spannend. Het straatmeubilair was nauwelijks zichtbaar en dat zorgde voor een uitdagende trip. De site is geen bevaarbare waterloop in de zin van het burgemeestersbesluit. Het boottochtje lijkt dus perfect legaal verlopen te zijn.

Het nieuwe waterpretpark De Maagdentoren

Geef een reactie