Voetbal in alle hoeken van het café bij Pastoar Munte

Onze nationale voetbalploeg begon vorige zaterdag op een zuinige maar correcte manier aan het Europees kampioenschap. Ze deden wat ze moesten doen: winnen!

De wedstrijd kreeg een speciaal accent door de hartstilstand van de Deense voetballer Christian Eriksen in de wedstrijd Finland-Denemarken. Gelukkig kwam alles relatief goed. Eriksen had ondertussen al persoonlijk contact met zijn teamgenoot Romelu Lukaku.

Vandaag staat dan Denemarken-België op het programma. De ploeg van Eriksen moet dus in de wei tegen de Duivels. Dat zal voor een heel speciale sfeer zorgen.

Op de citadelsite in Diest mogen opnieuw 400 mensen aanschuiven aan een covidproof tafeltje! Maar ook in veel cafes kan je op een groot scherm de wedstrijd volgen. Bij Pastoar Munte op de Markt in Zichem bijvoorbeeld, hangen binnen zelfs een zestal schermen. Je kan er in iedere zaal en vanuit elke hoek van het café het voetbal volgen. Uitbater Hans Verhaegen installeerde een ook groot scherm met een aparte toog op zijn buitenterras achteraan het café. Alle klanten kwamen kleurig uitgedost de Duivels aanmoedigen.

Vanavond schuiven we opnieuw aan voor een van de grote schermen in onze regio. Zoveel te meer enthousiasme, zoveel te beter worden de foto’s.

Geef een reactie