Diest duivelde bijzonder gedisciplineerd

Het paradeplein van de citadel was zaterdagavond met militaire precisie opgedeeld in kaarsrechte rijen met tafeltjes en stoelen. Een tafel per bubbel van meestal vier mensen. Familietafels mochten iets talrijker zijn.

Wie erbij wilde zijn moest op voorhand reserveren. Alle supporters werden bij de ingang van het plein gecheckt en alle tassen moesten even open. Ook die van ons. “Camera’s mijnheer. Bedankt. Loopt u maar door.” De security mensen deden hun job op een bijzonder vriendelijke en correcte manier.

Drank bestellen kon enkel via een QR-code. Dat werkte perfect. Je bestelling werd aan de toog uitgelezen en dat ticketje vermeldt ook je tafelnummer. De verenigingen van Diest zorgen voor de bediening. Gisteren waren dat basketbalclub Sharks Diest en de mannen van plezier en leute, de Gilde van Tielebuis. Geen gedrum aan de toog. Iedereen kon rustig blijven zitten.

Na tien minuten scoorde Big Rom Lukaku. Je verwacht dan toch even een wild moment van vreugde. Aan een aantal tafeltjes sprongen wat mensen op. Meestal het jonge grut! Geen uitzinnige toestanden hier. Gewoon blije mensen die beseffen dat de toestand nog broos is.

Joachim Van Cluysen en zijn team van Diest Handelt hebben een knap evenement neergezet. Het publiek werkte perfect mee en bleef uiterst gedisciplineerd. Volgende donderdag spelen we tegen de Denen. Dan doen ze dit op de citadel nog eens over. Het mag op alle vlakken opnieuw van dat zijn.

Geef een reactie