EK voetbal: eventsite met groot scherm op citadel, ook cafes mogen schermen plaatsen

Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 vindt het Europees Kampioenschap voetbal plaats. Ook Diest zit deze zomer weer op het puntje van z’n stoel voor de matchen van onze Rode Duivels.

De stad Diest en Shoppen in Diest organiseren daarom een coronaveilige derde editie van ‘Diest Duivelt’, met groot scherm op de Citadel.

Groot scherm op de Citadel

Met duizenden samenkomen in Diest om voor onze Rode Duivels te supporteren zit er voorlopig nog niet in. Maar op het Paradeplein van de Citadel creëert de stad een eventsite waar de wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden worden op een groot LED-scherm.

Bezoekers kunnen in groepen van 4 zittend aan tafel de wedstrijden volgen. Overal geldt social distancing én een mondmaskerplicht, behalve zittend aan tafel. Zo kunnen op dit moment 400 fans een fijne en veilige voetbalavond beleven.

Tickets reserveren

Tickets voor de eerste matchen van de Rode Duivels zijn vanaf nu te koop via ticketplatform Eventsquare en via www.diest.be/diest-duivelt. Deze tickets kunnen enkel per ‘bubbel’ gekocht worden (per 4 stuks) en kosten 10 euro per tafel (2,5 euro per persoon).

Op de citadel zullen ook geen cash geld of bonnetjes in omloop zijn. De stad werkt tijdens de EK-matchen van de Rode Duivels met de Dorst.app. Dit is een applicatie waarbij bezoekers een QR-code scannen en hun bestelling online kiezen én betalen. Uit de printers aan de toog komt daarna automatisch een bestelbon. Zo hoeven bezoekers niet aan de toog te bestellen en wordt hun bestelling naar hun tafel gebracht.

EK in de cafés

Ook de cafés in Diest hebben de toelating om een groot scherm op hun terras te plaatsen. Voorwaarde is wel dat de matchen niet te volgen zijn vanaf het openbaar domein, om samenscholingen te vermijden. Wie een scherm op z’n terras wil plaatsen, moet dat wel vooraf aan de stad melden. Heel wat uitbaters hebben dat al gedaan en zitten te popelen om de wedstrijden van het EK uit te zenden.

Praktisch

Elke EK-wedstrijd van de Rode Duivels zal worden uitgezonden op groot scherm.

Voorlopig gaat het om volgende data:

–      zaterdag 12 juni (21 uur): België – Rusland

–      donderdag 17 juni (18 uur): België – Denemarken

–      maandag 21 juni (21 uur): België – Finland

Daarna is het mogelijke vervolg afhankelijk van het klassement in de groep. Bij verlies is het tornooi gedaan voor de Rode Duivels en stopt het evenement Diest Duivelt.

Voor de matchen die om 21 uur beginnen, is de eventzone open vanaf 19.30 uur om zo een gespreide toegang mogelijk te maken. Om 23 uur stoppen de activiteiten. Indien de wedstrijd om 18 uur start: open tussen 17 en 23 uur.

Op www.diest.be/diest-duivelt kan je alle informatie terugvinden en tickets kopen. Je krijgt er binnenkort ook een overzicht van de horecazaken die een scherm op hun terras plaatsen.

Diest heeft ervaring met de organisatie van een voetbalevent op groot scherm op de site van de citadel. In 2018 was de spanning er nog te snijden tijdens de halve finale van het WK tegen Frankrijk! Je kan die beelden hieronder nog even bekijken.

Geef een reactie