Foyer Begijnhof wordt veilige studieruimte voor hogeschool- en universiteitsstudenten

Samen studeren in een aula of een andere grote ruimte is echt een trend geworden de laatste jaren. De coronacrisis heeft dat verschijnsel nog versterkt omdat thuiswerk de norm werd. Als student zit je vaak niet meer alleen online in je thuisstekje.

Het stadsbestuur van Diest speelt in op die trend. Ze zetten tijdens de examenperiode elke weekdag de deuren van de foyer in het begijnhof open voor hogeschool – en universiteitsstudenten. Zo kan hier iedereen terecht die nood heeft aan een rustige studieplaats.

Silent Study in de foyer

De studeerruimte zal geopend zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 18 uur vanaf dinsdag 25 mei tot en met vrijdag 2 juli. Studenten dienen hun plaatsje op voorhand te reserveren via mail naar evenementenloket@diest.be. Ze zijn vrij om te blijven zo lang ze willen. Of ze nu een uurtje, een voormiddag of de hele dag gebruik willen maken van de studieruimte.

Er is plaats voor 15 studenten. Die kunnen allemaal beschikken over een tafel, een stoel, toegang tot het wifinetwerk en een aansluiting om een laptop op te laden.

Veilig studeren

Uiteraard is er veel aandacht voor de coronaregels. Alle studenten moeten een mondmasker dragen. Er is een aparte in– en uitgang. De wandelrichtingen worden met pijlen aangeduid. Na het binnenkomen wassen studenten ook verplicht hun handen en kunnen ze plaatsnemen aan een eigen tafel. De studieruimte wordt uitgebreid gereinigd na gebruik. Wanneer een student nood heeft aan een pauze kan hij of zij even naar huis gaan of buiten een luchtje scheppen. Er zijn voldoende groene plekjes op het begijnhof om iets te eten of te drinken. Er zal ook telkens iemand aanwezig zijn om erop toe te zien dat het rustig blijft en dat de veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden.

Praktische info
  • Wanneer?          Studeren kan van dinsdag 25 mei tot en met vrijdag 2 juli 2021.
  • Van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur.
  • Waar?                  Foyer begijnhof, Infirmeriestraat z/n, 3290 Diest
  • Voor wie?           Hogeschoolstudenten en universiteitsstudenten
  • Meer info           Www.diest.be/silentstudy

Geef een reactie