Ook tweede personeeelslid in Diest ontslagen voor manipulatie vaccinatielijst

Het stadsbestuur in Diest ontslaat een tweede personeelslid in het kader van de manipulaties met de lijst voor vaccinatie. Dat heeft het schepencollege vandaag beslist. Burgemeester Christophe De Graef heeft dat nieuws ondertussen ook bevestigd aan VRT Nieuws.

Het schepencollege organiseerde op woensdag 12 mei een hoorzitting waar het betrokken personeelslid haar argumentatie kon geven. D.L. zou collega’s, vrienden en familieleden via de reservelijst hebben ingeboekt, voordat ze effectief aan de beurt waren. Een van die collega’s kreeg achteraf spijt en wilde de situatie terugdraaien. Daardoor raakte bekend dat de lijsten gemanipuleerd werden. D.L voert in de kranten van DPG aan dat het voor haar niet duidelijk was wat kon en wat niet kon. Ze beweert dat ook een aantal van haar leidinggevenden gevaccineerd werden.

Die argumentatie kon het schepencollege echter niet overtuigen. Blijkbaar heeft het college vrijdag urenlang vergaderd over de zaak. Uiteindelijk werd toch beslist tot ontslag. Er loopt overigens nog een onderzoek voor gelijkaardige feiten tegen twee andere personeelsleden.

Vorige week vrijdag werd in deze zaak al een eerste personeelslid ontslagen. Burgemeester Christophe De Graef legde de redenen voor dat ontslag omstandig uit op zijn Facebookprofiel. Daarop reageren tientallen mensen dat ze de feiten veroordelen en dat de beslissing terecht is. Een aantal vinden de sanctie wel zwaar. Een aantal mensen verwijzen ook naar de situatie in Sint-Truiden waar burgemeester Veerle Heeren tijdelijk een stap opzij zet, nadat ze zelf, samen met een aantal van haar medewerkers naar voren werd geschoven op de lijst. Van ontslag is daar echter voorlopig geen sprake.

Tussen de reacties staat echter ook een bericht van ene WW die ermee dreigt om “alle registers open te trekken en de stank uit een aantal gesloten putjes te laten opborrelen.” Allicht gaat het over een familielid van een van de betrokkenen want hij besluit zijn boodschap met het zinnetje “Don’t mess with my kids.”

In tegenstelling tot het eerste ontslag, blijft burgemeester De Graef nu opvallend afwezig in de sociale media. Hij legt aan VRT uit dat hij eerst de raadsleden wil informeren. Op maandag 31 mei is er een gemeenteraad in Diest. Daar zal de zaak in gesloten zitting besproken worden. Allicht volgt daarna een officiële verklaring.

Geef een reactie