Gedetacheerd personeelslid van stad Diest sjoemelt met vaccinatielijst en is per direct ontslagen

Uit een communicatie van de stad Diest blijkt dat er onregelmatigheden zijn gebeurd bij de boekingen die een aantal personeelsleden hebben verricht in het callcenter van het vaccinatiecentrum. Burgemeester Christophe de Graef bevestigt de feiten op Facebook. Na een hoorzitting heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst van minstens 1 personeelslid stop te zetten met onmiddellijke ingang. De feiten tegenover dat personeelslid zijn duidelijk bewezen en dat leidt tot een vertrouwensbreuk. Het stadsbestuur van Diest detacheerde een aantal personeelsleden naar het callcenter van de eerstelijnszone.

Tegen 3 andere personeelsleden loopt een tuchtonderzoek. Woensdagavond 12 mei volgt een tweede hoorzitting door het schepencollege van gelijkaardige feiten bij een ander personeelslid.

Op dinsdag 4 mei heeft de stad onregelmatigheden vastgesteld bij de boekingen via het callcenter van het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest. Een personeelslid van de stad heeft de functie van medewerker in het callcenter misbruikt om een paar collega’s, vrienden en familie onrechtmatig in te boeken. Deze melding is meteen overgemaakt aan de Algemeen Directeur van de stad Myriam Parys, die een onderzoek instelde. Op woensdag 5 mei heeft het college kennis genomen van de feiten. Ook de drie burgemeesters van de andere gemeenten werden op de hoogte gebracht.

Na een hoorzitting waar de feiten door het personeelslid in kwestie zijn toegegeven, heeft het schepencollege beslist om de arbeidsovereenkomst stop te zetten met onmiddellijke ingang. De stad Diest verwacht te allen tijde een correcte en integere houding van haar personeelsleden. Dergelijke handelingen staan haaks op de waarden die de stad wil uitdragen.

Tijdens de eerste procedure is een tweede zaak naar boven gekomen, waaruit eveneens blijkt dat een ander personeelslid meerdere personen, uit professionele en privé kring zou hebben ingeboekt. Ook met deze feiten is de stad meteen aan de slag gegaan en het onderzoek loopt. Vanavond, 12 mei, volgt een hoorzitting door het schepencollege met het betrokken personeelslid. In totaal heeft de stad Diest 15 onregelmatige boekingen kunnen vaststellen. Door een snel optreden zijn 8 reservaties nog geschrapt uit de vaccinatieplanning. Elke inwoner van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem heeft recht op een vaccin maar dat moet volgens de vastgelegde volgorde van de Vlaamse overheid verlopen. Het stadsbestuur van Diest zal hier samen met Bekkevoort, Halen en Scherpenheuvel-Zichem over blijven waken.

Geef een reactie