N10 tussen rotonde Scherpenheuvel en WZC Rillaar tijdelijk afgesloten voor renovatie

Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 9 juli plant het Agentschap Wegen en verkeer ingrijpende werken op de N10 vanaf het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar tot aan de rotonde in het centrum van Scherpenheuvel.

Zowel de rijweg als het fietspad krijgen over een lengte van ongeveer vijf kilometer een grondig onderhoud. Op sommige stukken krijgt het wegdek een volledig nieuwe asfaltlaag, op andere stukken moet een speciale beschermingslaag ervoor zorgen dat het wegdek in goede staat blijft.

Ook de fietspaden aan beide kanten van de weg worden opnieuw helemaal vlak gemaakt.

De werken worden in twee fases uitgevoerd.

Fase 1: maandag 28 juni – woensdag 30 juni

In fase 1 wordt het gedeelte vanaf het kruispunt Mannenberg-Oude Tiensebaan tot aan de rotonde in centrum Scherpenheuvel volledig afgesloten voor het verkeer.

Het autoverkeer moet een redelijk lange omleiding volgen. Aan de noordzijde loopt die via de Molenstraat (N212), Weg Messelbroek en de Engelenberg om via de Tieltsebaan opnieuw aan te sluiten op de N10. Aan de zuidzijde moet je omrijden via de August Nihoulstraat, de Houwaartstraat, Hoensberg en de Schransstraat.

Fietsers kunnen de werf via een kortere omleiding vermijden.

Fase 2: donderdag 1 juli – vrijdag 9 juli

In fase 2 wordt het gedeelte tussen het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en het kruispunt Mannenberg – Oude Tiensebaan volledig afgesloten voor het verkeer. Aan de noordzijde loopt de omleiding via de Tieltsebaan en Weg Messelbroek naar de Engelenberg/Maasstraat/Langestraat/Molendreef naar het centrum van Rillaar. Aan de zuidzijde loopt de omleiding via de Oude Tiensebaan, de Houwaartstraat en de Schoonderbeukenweg. Ook hier is een kortere omleiding voor fietsers mogelijk.

Geef een reactie