Een zomer vol livemuziek in Diest

Het overlegcomité tekent vandaag de contouren van de zomer uit. In Diest doet het stadsbestuur alvast een voorafname op die maatregelen. Het bestuur wil vooral ook de felgeplaagde muziekscene een duw in de rug geven.

Er wordt een budget van maximaal 5250 euro opzij gezet waarmee horeca-ondernemers in het stadscentrum en in de deelgemeenten livemuziek kunnen boeken. Die optredens kunnen plaats vinden tussen 1 juni en 30 september van dit jaar.

“Naast de lokale middenstand hebben ook onze artiesten enorm geleden. We willen hen met dit project een stevige duw in de rug geven.”
Schepen van Cultuur, Geert Cluckers.

Iedere horecazaak kan twee keer 150 euro tanken om zo’n optreden in te boeken. Wat de uitbater meer moet betalen aan de artiest neemt hij of zij voor eigen rekening. Omgerekend levert dat dus 35 keer livemuziek op.

De artiesten die via het systeem geboekt worden moeten wel een band hebben met Diest. Ze moeten er wonen of ze hebben met hun muziek de stad op de culturele kaart gezet. Maar ook lesgevers of zelfs studenten van de academie in Diest komen in aanmerking.

Ondernemers die op zoek zijn naar een live-act kunnen bij de diensten Cultuur, Jeugd en de mensen van het CC terecht voor een overzicht van lokale muzikanten en bands. Schepen van Lokale Economie biedt overigens aan om het voorprogramma te komen spelen.

Als het virus een beetje mee wil werken wordt het zomer vol livemuziek in Diest.

Geef een reactie