Container met sportmateriaal pendelt tussen zorginstellingen

De echte impact van de pandemie zal allicht pas op termijn helemaal duidelijk worden. De gevolgen van het maandenlange gebrek aan sociaal contact zouden wel eens zwaar kunnen gaan wegen. Dat geldt voor valide mensen maar allicht nog meer voor andersvalide mensen. Zij moeten al maandenlang hun uitstappen en vaak ook het bezoek missen.

Een van de initiatieven in de regio waar deze mensen ieder jaar fel naar uitkijken is de G-atletiekmeeting. Dat is een initiatief van Rotaryclub Tessenderlo samen met de Looise atletiekvereniging en Avalympics. Vorig jaar ging de meeting om de gekende redenen niet door en ook dit jaar moet het evenement jammer genoeg geschrapt worden.

Om dat gemis toch enigszins op te vangen komt Rotary Tessenderlo met een knap alternatief. Sport in ons Kot, heet het. Het is een container die geladen is met fitnesstoestellen en buitenspelletjes. Er staan onder meer een loopband en een paar spinningfietsen in. Omdat niet iedereen in de container kan geraken zijn er ook een aantal spelsets die gewoon op het terras of in de tuin kunnen gebruikt worden.

De container wordt iedere week verplaatst naar een andere zorginstelling. Momenteel staat hij in Groenhoef in Scherpenheuvel-Zichem. Daarna komen ook nog Apojo Aarschot, Oostrem Herent, Rozemarijn Haacht, Ter Boogaerde Zoutleeuw en Martine Van Camp in Diest aan de beurt.

Geef een reactie