Burgemeester De Graef roept jongeren op om rotzooi op te ruimen en die reageren daar constructief op

De opening van de terrassen op zaterdag, lijkt op de meeste plaatsen in het Hageland goed te zijn verlopen. Na de sluiting van de terrassen om 22 uur trokken in Diest een grote groep jongen mensen naar het Warandepark. Op zich is dat geen probleem als dat in groepen van 10 gebeurt. Na middernacht moeten dat dan weer groepen van 3 worden.

Patrouilles van politiezone Demerdal waren daarbij aanwezig en ze gingen volgens burgemeester Christophe De Graef op een positieve manier in dialoog met de jongeren. Burgemeester De Graef was echter absoluut niet opgezet met de rommel die de parkbezoekers achter lieten. Alle vuilbakken zaten propvol en het vuilnis dat er niet meer bij kon werd gewoon op de grond gesmeten. Christophe De Graef postte op Facebook een reeks foto’s die duidelijk maken dat het een behoorlijk zootje was in het Warandepark.

De burgemeester riep in zijn bericht hierover de jongeren die aanwezig waren op om de zaak te gaan opruimen.

Maar ons park op deze manier achterlaten, kan absoluut niet voor mij. Daarom vraag ik jullie met aandrang alles vandaag nog op te ruimen. Vanavond zal ik er opnieuw zijn.

Die oproep bleek ook te werken want even later postte Christophe De Graef een reactie van Arthur Voordeckers. Die jongeman was blijkbaar, samen met een aantal vrienden, al aan de slag gegaan om op te ruimen. Arthur is blijkbaar ook een van de initiatiefnemers die ervoor zorgt dat het skatepark er netjes bij ligt.

De oproep krijgt op Facebook zeer veel positieve reacties. Veel inwoners vinden dit de juiste manier om te reageren. De zaak bewijst alleszins dat een positieve dialoog tussen de lokale overheid, de politie en de jongeren, heel veel kan oplossen zonder dat er repressie aan te pas moet komen.

One comment

Geef een reactie