Ella Van Kerkhoven vandaag in actie tegen toekomstige werkgever RSC Anderlecht Women

In de Super League van het vrouwenvoetbal staat vandaag RSC Anderlecht tegen KAA Gent Ladies op de affiche. Dat wordt een heel bijzonder wedstrijd voor de Bekkevoortse Ella Van Kerkhoven. De Red Flame speelt momenteel nog bij Gent maar verschillende media meldden deze week dat Ella overstapt naar RSCA Women. Daar schuilt zeker ook een logica in. Bij Anderlecht vertrekt gouden schoen Tine De Caigny naar het Duitse Hoffenheim. De paarswitten hebben dus een nieuwe targetspits nodig met voldoende klasse en ervaring om de opbouw naar de Europese top verder te zetten. Bij Anderlecht loopt Tessa Wullaert al mee in de aanvalslijn en Ella Van kerkhoven is met haar bonkige doelgerichtheid een ideale aanvulling.

Ella Van Kerkhoven speelde eerder al bij RSC Anderlecht. In 2019 kon ze een transfert maken naar de Italiaanse topclub Internazionale. Door een langdurige blessure keerde ze vorig jaar terug naar België. Ella kon bij KAA Gent Ladies aan de slag waar ze bewees dat ze opnieuw haar allerhoogste niveau haalt. Dat was voldoende overtuigend voor RSC Anderlecht om Ella weer naar het Lottopark te halen.

Bij RSCA Women gaat volgend jaar Johan Walem aan de slag als trainer. Walem was als speler een van de publiekslievelingen bij Anderlecht. Hij was ook 36 keer Rode Duivel. De creatieve middenvelder speelde zes seizoenen in het eerste elftal van paarswit. Hij trok in 1997 naar Italië waar hij voor Udinese en Parma speelde. Na een korte tussenstop bij Standard trok hij opnieuw naar Italië om voor tweedeklasser Torino te voetballen. Johan Walem werd later nog trainer van U21 bij RSC Anderlecht. In die periode bracht hij Romelu Lukaku in het eerste elftal. Vorig jaar was hij bondscoach van Cyprus.

De wedstrijd RSCA Women-KAA Gent Ladies komt live op TV via ELEVEN. De match wordt op het veld van Crossing Schaarbeek gespeeld omdat de het mannenteam vanavond in de Lotto arena speelt.

Geef een reactie