VBS ‘t Minnepoortje in Assent schakelt de ganse week naar afstandsonderwijs

De coronaregels werden vorige zaterdag 8 mei opnieuw verder afgebouwd maar het virus is niet weg uit onze maatschappij. Dat werd tastbaar gemaakt in de Vrije Basisschool ‘t Minnepoortje in Assent. Daar werden vorige donderdag nog twee leerlingen positief getest waardoor ook twee klassen in quarantaine moesten. Een dag later, op vrijdag 7 mei, was de besmetting verder uitgebreid en ook een aantal kleuters testten toen positief. Het gemeentebestuur besliste, na overleg met de CLB-artsen en de schooldirectie, om de school te sluiten tot en met 14 mei. Er wordt afstandsonderwijs georganiseerd. De besmette leerlingen uit de kleuter- en de lagere school, maar ook hun broers en zussen en de ouders moeten in quarantaine blijven.

Geef een reactie