Unieke belevenis voor vaders en kroost: Sterrenkijken in je eigen bubbeltent

Papa’s die er met hun kroost eens apart op uit willen trekken en ook nog iets speciaals willen doen, kunnen dat in de maand juni in Diest helemaal waar maken. Met het project De Sterrenkijkers zorgt de stad Diest voor een unieke primeur in Vlaanderen.

De uitvalsbasis voor De Sterrenkijkers wordt een soort tentendorp op het binnenplein van het begijnhof. Alleen hebben die tenten wel een heel exclusief karakter. Het zijn een soort domes met een oppervlakte van 13m² en doorzichtige wanden. Daar bestaat een trendy term voor. Glamping!

Sterrenkijken

De acht bubbeltenten worden opgebouwd op het grasveldje van het begijnhof. De domes zijn volledig doorzichtig en ze worden ook bijzonder fraai ingericht. Wegdromen bij een blinkende sterrenhemel in een uniek historisch kader, het klinkt als een slogan voor een luxueuze exotische bestemming.

Zo’n sterrenkijkweekendje met je kroost duurt twee dagen, telkens ofwel van vrijdag tot zaterdag of van zaterdag tot zondag. Per tent is er ruimte voor één volwassene en max 3 kinderen (<12 jaar). De vaders die deelnemen met hun kroost krijgen een druk programma uitgelepeld. Ze gaan onder meer op sagen- en legendentocht met de Nachtwachter, maken een dauwtrip door het Webbekoms Broek en een kajaktocht naar Zichem. Het tempo kan naar beneden in de voorleeshoek. Het kampvuur is de ideale ontmoetingsplaats voor een lekkere maaltijd met huisgebakken burgers.

Na je nachtje sterrenkijken staat er een ontbijt klaar voor je bubbel. Als je daarna weer vertrekt krijg je een rugzak met ideeën mee om de dag in de omgeving op een toffe manier door te brengen. Je krijgt ook een picknick mee zodat je je geen zorgen moet maken over eten en drank.

Misschien wordt bubbel wel het woord van het jaar, maar in Diest geven we er nu een letterlijke invulling aan. In onze nieuwe doorzichtige bolvormige glampingtenten kan je letterlijk onder de sterren slapen en een ongelooflijk avontuur beleven met je kids”.

Schepen van Toerisme, Geert Cluckers.

Maatschappelijk betrokken

De initiatiefnemers van De Sterrenkijkers zijn de stad Diest en Vaderklap, dat is een collectief van vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn.

Het project heeft ook een maatschappelijk en sociaal luik. De jongeren van Arktos helpen mee met de organisatie, de opbouw en de coördinatie van de glamping. Verder wordt er vooral gewerkt met lokale handelaars en producten.

Praktisch
  • Glamping De Sterrenkijkers vindt plaats tijdens de vier weekends van juni: telkens van vrijdag tot zaterdag óf van zaterdag tot zondag (8 overnachtingen met telkens 8 bubbels)
  • Prijs: 175 euro plus 35 euro per kind
  • Aanbevolen leeftijd vanaf 5 jaar

Geef een reactie