Zwembad van Halve Maan moet tijdelijk sluiten voor herstelling waterlek

De heropening van provinciedomein Halve Maan verloopt niet meteen zonder hindernissen. Na de discussie over de tarieven bleek de aanmaak van de abonnementen vertraging op te lopen. Die abonnementen zijn op dit moment nog steeds niet beschikbaar. Wie een ijskoud baantje wil trekken moet dus een dagticket kopen.

Het speel- en parkgedeelte is vanaf dit jaar volledig gratis maar het speeltuintje naast de minigolf blijkt niet in orde voor de veiligheid en moet deels afgebroken worden. Sommige speeltuigen zullen gerecupereerd worden in de geitenweide. De provincie Vlaams-Brabant zal op termijn nieuwe speeltuigen laten plaatsen.

De aannemer die de afbraak van restaurant De Badmeester moet uitvoeren, startte met de werken in de week van de opening van het domein. Daardoor is de verbindingsweg met het bezoekerscentrum Webbekoms Broek afgesloten. Ondertussen heeft het domein een eerste stormsluiting achter de rug en net nu het volgend weekend warm wordt is het zwembad lek.

Op woensdag 5 mei kunnen de ijsberen nog een dagje baantjes trekken maar vanaf donderdag 6 mei tot en met maandag 10 mei gaat het zwembad dicht en kan de herstelling uitgevoerd worden. Vreemd genoeg is dit een scenario dat zich ook in 2019 al eens voordeed. Ook toen moest het zwembad begin mei dicht voor de herstelling van een waterlek. Na de heropening bleek dat er nog een tweede lek was en het zwembad moest dus opnieuw een aantal dagen sluiten. Pas op 15 mei konden de eerste zwemmers de armen en benen strekken.

Geef een reactie