Oudste kleuters van Zonnedorp blijven in quarantaine door 1 bijkomende positieve test

Vorige zondag moesten alle kleuters van basisschool Zonnedorp in Aarschot, samen met hun leerkrachten in quarantaine, nadat twee kleuters uit eenzelfde gezin positief getest hadden op het coronavirus. Omdat ook in basisschool Sancta Maria in Aarschot jonge kinderen besmet zijn, besliste de school in overleg met de burgemeester om alle kleuters en hun juffen op maandag te laten testen en de kleuterschool preventief te sluiten. De ouders werd gevraagd hun kind in quarantaine te houden.

Uit de testresultaten blijkt nu dat één van de 82 geteste kleuters positief testte, wat het aantal besmettingen dus op drie brengt. Daarom heeft de crisiscel beslist om de oudste kleuters verder in quarantaine te houden tot en met maandag a.s. Dat betekent dat de tweede en derde kleuterklas gesloten blijven.

Bij de instappers en de eerste kleuterklas zijn geen besmettingen vastgesteld. Deze kinderen kunnen vanaf morgen opnieuw naar school. De school behoudt uiteraard alle veiligheidsmaatregelen en blijft de situatie zeer nauwgezet opvolgen.

Alle betrokken leerkrachten testten negatief en kunnen vanaf morgen weer aan het werk. De leerkrachten krijgen –conform de geldende procedure- later een bijkomende test om het negatief resultaat te bevestigen.

Geef een reactie