Kranenburgstraat volgende vrijdag weer open voor autoverkeer in twee richtingen

De beslissing die het college van burgemeester en schepenen van Scherpenheuvel-Zichem vorige week nam om het éénrichtingsverkeer in de Kranenburgstraat tijdelijk te behouden zorgde voor nogal wat beroering in Zichem. Vooral de bewoners van de Veststraat kropen meteen in de pen. Er werd gesuggereerd om een petitie tegen de beslissing te organiseren en de zwarte vlaggen lagen klaar om het protest ook voor de buitenwereld duidelijk te maken.

Al dat materiaal kan echter opnieuw de schuif in. Schepen van mobiliteit Nico Bergmans meldt dat de Kranenburgstraat volgende vrijdag 7 mei weer in beide richtingen open gaat voor het verkeer.

Vorige week vrijdag, 30 april 2021, ging de Turnhoutsebaan in Diest na 20 maanden weer open. Het eenrichtingsverkeer in de Kranenburgstraat was een rechtstreeks gevolg van die belangrijke werf. Het bestuur van Scherpenheuvel-Zichem wilde niet meteen reageren op die heropening om eerst zo veel mogelijk mensen voldoende te kunnen informeren over de nieuwe situatie alvorens de verkeersstroom weer volledig op gang te laten komen. Dat gebeurt deze week dus wel, een dag voor de heropening van de terrassen.

Geef een reactie