Regeringscommissaris covid-19 Pedro facon bezoekt vaccinatiecentrum Den Amer in Diest

Het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest kreeg gisteren belangrijk bezoek. Dat blijkt uit een tweet van regeringscommissaris covid-19 Pedro Facon. Die kwam langs, samen met Dirk Ramakers, een vertegenwoordiger van de medische component van defensie en een verantwoordelijke van Zorg en Gezondheid Vlaanderen. De ondertussen veertigjarige Pedro Facon was de directeur-generaal van de FOD Volksgezondheid maar vorig jaar werd hij gevraagd om de coördinatie van de strijd tegen de verspreiding van covid-19 op zich te nemen. Perdo Facon heeft een bijzonder stevige reputatie en hij wordt als erg bekwaam gecatalogeerd. Vorig jaar kreeg hij een burn-out en hij moest toen tijdelijk vervangen worden. Ondertussen heeft hij de zaak weer stevig onder controle.

Dirk Ramakers was de medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Hij werd gevraagd om de vaccinatiestrategie te coördineren. Hij aanvaardde die uitdaging en nam ontslag bij Jessa.

Regeringscommissaris Facon was alleszins enthousiast en in dat enthousiasme maakte hij een klein foutje. Uit zijn tweet leek het alsof er ook een vaccinatiecentrum is in Tielt-Winge. Pedro Facon zette dat later recht.

Vanmiddag met @MedicalCompoBe, @ZorgVlaanderen en @DirkRamaekers het Vaccinatiecentrum van @staddiest, @tieltwinge e.a. bezocht. Boeiend leermoment met zeer gemotiveerde centrummanager, eerstelijnszonecoördinator en vrijwilligers. En trotse burgemeesters! Avanti! https://t.co/t9SQmHOr0X— Pedro Facon (@PedroFacon) April 27, 2021

Geef een reactie