Regenboogbrug van verdraagzaamheid als toegang naar stadscentrum

In veel steden en gemeenten worden regenboogzebrapaden aangelegd. Daarmee geven de gemeenten aan dat iedereen er welkom is, zonder rekening te houden met iemands gender of geaardheid.

In Diest gaan ze nog een stapje verder. De voetgangersbrug over de Demer die het station met de binnenstad verbindt, werd in rood, oranje, geel, groen, blauw en paars geschilderd. Daar was een stevige pot verf voor nodig. Liefst 24 liter werd er aangevoerd om de zaak volledig in te kleuren. De regenboogbrug ligt op een wel zeer symbolische plaats. Het is een soort kleurrijke loper die uitgerold wordt voor iedereen die de stad binnenwandelt. Diest wil op deze manier letterlijk een brug van verdraagzaamheid slaan tussen de inwoners en de bezoekers van de stad.

“Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Homofobie is nog altijd een feit. 7 op de 10 holebi’s in België durven niet (altijd) hand in hand over straat lopen met hun partner. Sensibilisatie in alle geledingen van de samenleving blijft een belangrijke stap. De stad Diest wil op deze manier letterlijk in de verf zetten dat iedereen welkom is.”
Schepen van Diversiteit, Monique De Dobbeleer.

Kleurrijke loper

De regenboogkleuren lopen door over de volledige lengte van de brug, samen goed voor een kleurrijke loper van 40 meter lang en 3,40 meter breed. Plaats genoeg dus om een fleurige foto te maken. Schepen De Dobbeleer roept iedereen op om een toffe selfie op Instagram te posten met de hashtag #Diestmijnstad of de tag @staddiest. Op die manier kan je mee de boodschap helpen verspreiden die de stad wil geven.

Geef een reactie